Ben de yardım
etmek istiyorum!
 
HABERLER
 
YAKACAK YARDIMLARI DAĞITILMAYA BAŞLANDI
08.01.2018 14:48
 
İnegöl Belediyesi, Umuteli Sosyal Yardım Merkezi aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Alan el ile veren eli birleştiren Umuteli Sosyal Yardım Merkezi 750 aileye yakacak yardımına başladı.
Sosyal belediyeciliğin gerektirdiği hizmetleri bir bir yerine getiren İnegöl Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kışın kendini iyiden iyiye göstermeye başladığı bugünlerde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlayan yakacak yardımları konusunda açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Alan el ile veren eli birleştiren Umuteli Sosyal Yardım Merkezi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olmaya devam ediyoruz. Gerekli özen ve itinanın gösterildiği yardımlarda bu sene 750 aileye yakacak yardımı yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“ALAN EL İLE VEREN ELİ BİRLEŞTİRİYORUZ”
İnegöl Belediyesi olarak sosyal belediyecilik adına önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyleyen Taban; “Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz bu projelerimizden bir tanesi. Belediye olarak sosyal içerikli yardımlarımızı Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüze bağlı Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Havaların soğumaya başladığı şu günlerde kışa yönelik sosyal yardım çalışmalarımızı da hızlandırmış bulunmaktayız. Ayrıca Umuteli Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla ev eşyası yardımı, düğün yardımı, gıda yardımı, kırtasiye yardımı, konfeksiyon yardımı, asker aile yardımı, Ramazan ayı gıda yardımı, yakacak yardımı, toplu sünnet, ev temizliği ve evde bakım hizmetinin de yapıldığını belirtmek istiyorum. Alan el ile veren eli birleştiren Umuteli Sosyal Yardım Merkezi vasıtası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olmaya devam ediyoruz. Gerekli özen ve itinayı göstererek yardımlarda bulunuyoruz” dedi.
“750 AİLEYE YAKACAK YARDIMI YAPIYORUZ”
Her sene olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik yakacak yardımlarının dağıtımına başladıklarını belirten Taban; “Umuteli Sosyal Yardım Merkezimize yapılan başvuruların değerlendirilmesi neticesinde belirlenen 750 aileye yakacak yardımı yapmaya başladık. Yakacak yardımlarımız 13 Aralık tarihi itibari ile dağıtılmaya başlandı. Çevre İl Müdürlüğü gibi ilgili kurumlardan onaylı piyasada bulunan ithal kömürlerin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Kömür yardımlarımız İnegöl merkezinde ve İnegöl’ümüzün kırsal mahallelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerimiz için planlanmış olup, tahkikatları yapılan ve tespit edilen her ihtiyaç sahibi ailemizin kapısına kömür götürülmektedir. Her bir aileye 750 kg kömür dağıtımını gerçekleşeceği yardımlarda şu ana kadar 300 ailemize kömürleri teslim edilmiştir. Geri kalan 450 aileye daha kışlık yakacakları teslim edilecek.”
“KİMSENİN SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE MAĞDUR OLMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Şimdiye kadar adres değişikliği sebebiyle ulaşamadığımız ailelerimizin Umuteli Sosyal Yardım Merkezimize başvurarak adres kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir diyen Taban; “Ayrıca ihtiyaç sahibi olduğu halde bir şekilde kendilerinden haberdar olamadığımız ailelerimiz varsa, yine Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz aracılığıyla bizlere ulaşmalarını rica ediyoruz. Ekiplerimiz yakacak yardımlarımızın dağıtımını kış bastırmadan bitirmek için süratle çalışıyor. Amacımız kimsenin soğuk kış günlerinde mağdur olmamasıdır. Bunun için de tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu.
Taban son olarak; “İnegöl Belediyesi olarak insanımıza yönelik yaptığımız yatırımlarla daima halkımızın yanındayız. Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmeye bundan sonrada devam edeceğimizi buradan bir kez daha belirtiyor, vatandaşlarımızın güzel ve sıcak bir kış geçirmesi temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Diğer Haberlerden Başlıklar... Tarih
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM YARDIMLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR 15.09.2023 16:04
EDEBEY FUTBOL TURNUVASININ GELİRİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANDI 30.05.2023 10:48
İNEGÖL’DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN “SIHHATLER OLSUN” PROJESİ BAŞLATILDI 30.05.2023 10:46
ÖĞRENCİLERE CAN SUYU 24.11.2022 10:04
ADIM ADIM ENGELSİZ ŞEHİR İNEGÖL’E 27.04.2022 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Önceki Sayfaya Döner
Hakkımızda Haberler Yardım Çeşitleri Toplu Yardımlar Çalışma Sistemi Dergimiz İletişim
Umuteli İnegöl Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi © 2011 Tüm Hakları Saklıdır.